tirsdag 4. november 2014

En "liten" oppdatering

Da er det over en måned siden sist oppdatering, og dere kan bare tenke dere at det har skjedd en del den siste måneden.

Skal prøve å få med meg det meste, men er lett å glemme litt i farten.

Sist innlegg skrev jeg om turen til Bluefields og at det var circa en måned til vi skulle bytte by og bo her resten av oppholdet. Den måneden gikk utrolig fort og for et par dager siden hadde vi allerede flyttet til Bluefields og er nå kommet oss til rette her. Veldig merkelig følelse.

Pearl Lagoon har vært helt fantastisk. Vi ble bare bedre og bedre kjent med menneskene som jobbet på AMC Pearl Lagoon og fikk oss etter hvert venner rundt om i byen. Vi har lært masse både fra AMC og alle de lokale vennene vi har fått oss.

Vi har vært på flere turer, og fått forskjellige oppgaver som vi bedrev de siste dagene med. Vi har laget plakat om alle prosjektene i AMC Pearl Lagoon, vi har laget brosjyrer om det ene prosjektet og vi har endret et prosjekt på spansk om til en liten radio samtale på engelsk. Veldig spennende å få gjøre slike oppgaver, og få gjøre det slik man vil.

4 oktober tok vi turen til Marshall Point hvor Donna sammen med noen andre tok en inspeksjon av tilflukstedet de har der i tilfelle orkaner og andre naturkatastrofer. Sunniva og jeg ble sittende å høre på musikk, slappe av og bli spist opp av fluer. JA FLUER! De har ikke bare mygg som stikker deg her...

Den 11 oktober tok vi en lørdagstur rundt om i Pearl Lagoon med Jefry og Otoniel hvor vi besøkte Pueblo Nuevo, Table Point og Wawashang reservatet. Pueblo Nuevo er et område slik som de andre områdene vi har besøkt hvor man kun kommer seg frem og tilbake via pangaer. Wawashang er et reservat hvor de blant annet lager en veldig god sjokolade, og Table Point er en liten øy som består av kokostrær, blomster, frukter og mygg. De holder også på å bygge et hotel der som skal tiltrekke turister og i fremtiden har de planer om å få lagt en større strand.

Ellers har vi bare slappet av, vært på tur til en gård, spist is med Aisha, sett på baseball, spilt basketball (ikke noe å skryte av), truffet og pratet med nye og "gamle" venner.

Vi har også feiret Autonomous day i Pearl Lagoon hvor de hadde parader, konkurranser og skikkelig feststemning hele dagen. Veldig kjekt å få bli med på noe slikt.

Noen få ting vi har hørt fra mennesker her:

"There is no point to get an education here, because after you graduate there are no jobs for you out there" 

"People travel to Cayman Islands and ends up with the jobs the local people refuse to do. The people from the caribbean coast gets the jobs because they speak English so well" 

"Cruiseships and call centers are the best paying jobs. Doctors with 10 years of education chooses these jobs because they earn more" 

"You don´t get a job in Managua when you´re from the Caribbean Coast. They choose their own people (spaniards) and we are black, so we don´t get them" 

Dette er bare noe av alt vi har hørt fra lokale mennesker. Det er rett og slett ikke rettferdig og setter store inntrykk i oss som har det så godt i Norge når vi hører dette.

Skal prøve å oppdatere om livet her i Bluefields veldig snart. Har godt og stablit internett på kontoret til AMC her, så skal nok få til det. BARE 1 UKE TIL CORN ISLAND NÅ! WOHO!

Hotellet de bygger på Table Point

Jefry og Otoniel

Solnedgang Awas, bading med Aisha

Kakao rett fra treet 

Kokosmelk in the making

Table Point

Brønn (gården vi besøkte)

Gården vi besøkte

Gress blir klippet med machete

Lunsj (tørka reker, ris og kokosnøttmelk)

Pearl Ceys (Paradis øy 40 minutter unna Pearl Lagoon)

Pearl Ceys

Kontoret til AMC Pearl Lagoon

Plakaten vi lagde

Koser oss på Green Lodge <3

Baseball kamp 

Strømmen gikk i hele området (Fra Rama til Bluefields) 

Viktig å skrive i sanden

Kontoret AMC Pearl Lagoon

Parade 

Parade

Parade 
Konsert og konkurranser (basketballbanen)

Den sjarmerende lille byen Pearl Lagoon (hovedgata)

Friendship does not have borders

Lunsj på gården Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar